duminică, 1 mai 2011

Husă pentru un colțar vechi

Stiu ca sunt mulți ca și mine, care ori stau în chirie ori au apartamentul lor cu mobilă combinată (nou cu vechi, diverse stiluri)... Eu stau în chirie și am un colțar care la vremea lui era ultima modă :). M-am gândit să îl înveselesc. Așadar l-am schițat și măsurat pentru că vreau să se potrivescă cu stilul meu:

 Modelul de husă este destul de simplu, adică liniile reprezintă cusăturile. Trebuia sa aflu și cam de câți metri de material am nevoie. Pentru asta ar fi fost fain să am hârtie milimetrică sau mă rog, ceva gen tipar de croi. Evident ca mă grăbeam și așa că am măsurat o coală A4 și am făcut consumul la scară. Am vrut să acopăr și spatele deci cantitatea de material necesară s-a mărit considerabil. Cam așa arată tiparul provizoriu:

Pentru spatele colțarului mai am nevoie de 4,30 m cu o lățime de 0,90 m. Caut în principiu material cu lățimea de 1,60 m. Am denumit fiecare bucată pe care o voi tăia și am măsurat de 2-3 ori, pentru ca produsul finit să fie cât de cât apropiat de realitate. Am postat schițele fiindcă în acest moment caut stofa potrivită. Trebuie să fie un material destul de gros, dosul să nu fie alunecos iar culorile să nu fie pretențioase. Vreau musai ceva cu motiv floral însă până acum am găsit doar materiale pe maro și destul de lucioase pe dos. Săptămâna asta sigur o să găsesc ceva și o să postez pașii de lucru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu